Върховният представител на ЕС по външните работи и политиката на

...
 Върховният представител на ЕС по външните работи и политиката на
Коментари Харесай

80 % от всички соларни панели в ЕС са китайски, секторът е унищожен, призна Борел

 Върховният представител на Европейски Съюз по външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел изрази угриженост, че някои браншове на европейската стопанска система са застрашени заради конкуренцията с Китай. Той сподели това в изявление за списание Foreign Policy.

Според него „ 80% от всички слънчеви панели, употребявани в Европейски Съюз, се внасят от Китай “, а дейното развиване на зелената енергийна промишленост в Китай е „ унищожило “  съответната промишленост в Европейския съюз. „ Сега същото нещо заплашва автомобилната промишленост “, сподели той.

Ръководителят на европейската дипломация счита, че Китай изнася „ изкривявания на вътрешния си пазар “ към трети страни, тъй като не може да се оправи с „ непотребния потенциал “ и остатък от своите артикули без значение. Подобни ограничения заплашват стопанските системи на западните страни.

В края на януари заместник-председателят на Европейската комисия Валдис Домбровскис каза, че Европейски Съюз е извънредно неудовлетворен от динамичното нахлуване на китайски електрически транспортни средства в европейския пазар и е подготвен да вкара антидъмпингови разпореждания върху тях в близко бъдеще. В началото на май китайският президент Си Дзинпин на тристранна среща в Париж с френския президент Еманюел Макрон и ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен съобщи, че в Китай не съществува казусът с непотребния индустриален потенциал. Китайският водач посочи нуждата от вярно разрешаване на икономическите и търговски разлики посредством разговор и съвещания и като се вземат поради законните ползи на другите.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР